התנאים לקבלת האזרחות הספרדית, הינם ברובם בתנאי שמוכח הקשר של מבקשי האזרחות ליהודים מגורשי ספרד ובתנאי שלמבקש תעודת יושר נקיה ואין לו עבר פלילי.

ניתן להוכיח קשר זה באמצעות:

  1. ידיעת אחת מהשפות: לדינו או חכתייה,
  2. אישור לימודים ללימודי היסטוריה ותרבות ספרדיים ממוסדות מוכרים.
  3. פעילות צדקה, או פעילות תרבותית או כלכלית לטובת אנשים או מוסדות ספרדיים או בשטח ספרד, אשר שומרים ומפיצים את התרבות הספרדית.
  4. לפי שם משפחה.

זכאים להגיש את הבקשה לאזרחות ספרדית יהודים ספרדים יוצאי תורכיה, גיברלטר, מרוקו, דרום צרפת, איטליה ,טוניס, קרואטיה, יוון, סוריה, לבנון, עיראק, ירדן, מצרים, לוב, אלג׳יר, הודו, הולנד, אנגליה, מדינות דרום אמריקה ברזיל, ארגנטינה ועוד.

יצויין כי התהליך לקבלת אזרחות ספרדית הנו סבוך ומורכב, וכי קיים חוק דומה בפורטוגל, המאפשר למרבית מגורשי ספרד להגיש בקשה לאזרחות ודרכון פורטוגלי, הליך פשוט וזול בהרבה מההליך לקבלת האזרחות הספרדית.

אם אתם מוצאים את עצמכם מבולבלים, או אובדי עצות, צרו עימנו קשר בטלפון 03-6444500 לשיחת ייעוץ חינם וללא התחייבות.

השלבים לקבלת האזרחות הספרדית הינם:

ראשית, על המבקש אזרחות ספרדית להוכיח קשר משפחתי ליהודים מגורשי ספרד. ניתן להוכיח זאת באמצעות מסמכים, אישור מרב או אישור מהקהילה היהודית בספרד.

על המבקש להוכיח ידיעת השפה הספרדית, ולעבור בחינה במכון סרוונטס בתל אביב.

על המבקש להוכיח קשר ממשי לספרד, זאת באמצעות הוכחת ביקורים תכופים במדינה, או קיום עסקים שונים במדינה כגון השקעות נדל”ן, או עסקים אחרים.

על המבקש להגיע פיזית לספרד לצורך חקירה על ידי נוטריון ספרדי בספרד.

על המבקש לעבור 2 בחינות:

  1. היכרות בסיסית עם השפה הספרדית.
  2. היכרות של החוקה הספרדית ושל המציאות החברתית והתרבותית בספרד.

בחינות אלו נערכות במכון סרוואנטס ברחוב שולמית 7 בתל אביב.

הרשמה ותשלום באתר CCSE.CERVANTES.ES

הבחינות מתקיימות פעם בחודש למעט אוגוסט ודצמבר, וניתן להיבחן פעמיים.

מדוע עדיף לבקש אזרחות ודרכון פורטוגלי ולא ספרדי?

יצויין כי התהליך לקבלת אזרחות ספרדית הנו סבוך ומורכב, וכי קיים חוק דומה בפורטוגל, המאפשר למרבית מגורשי ספרד להגיש בקשה לאזרחות ודרכון פורטוגלי, הליך פשוט וזול בהרבה מההליך לקבלת האזרחות הספרדית.

החוק החדש שחוקק לפני שנה בספרד הנו ל-3 שנים בלבד. מאחר ששנה כבר חלפה, נותרו רק שנתיים נוספות למימושו.

כמו כן, יש חובה להגיע פיזית לראיון בספרד ובנוסף, תרגום המסמכים מעברית לספרדית יכול להתבצע אצל מתורגמנית מוסמכת אחת בישראל.

לעומת זאת, החוק הפורטוגלי אינו מחייב תרגום מסמכים אצל מתורגמנית ספציפית, אינו מחייב הגעה פיזית לפורטוגל, ואינו מחייב עמידה במבחני שפה או תרבות.

צרו עימנו קשר לייעוץ ראשוני חינם, ללא התחייבות ומומחה מטעמנו ישמח להשיב, לסייע ולכוון. לפרטים: 03-6444500 או מלאו את הטופס הבא ונחזור אליכם.